tisdag 1 juni 2010

Esbjörn Recension av Christina Aguilera - Bionic

Okej, this is it! Jag har lyssnat på hela skivan och jag ska vara ärlig. Första intrycket var lite bortglömt av mig. Vi får uppleva något nytt här från kvinnan som började i musik ung. Hon har haft mycket olika stilar genom åren, började som en tuggummi tuggande tonåring med lättsam pop, gick från det till argsint kvinna som klädde sig lite mer avklätt - skivan som hon släppte då var personlig och nystart. Gick från det till ännu ett personligt album, fast den gången blev det en stil som påmindes om de tidigare dagarna - 1920 - 1940. Det blev bra album som visade att Aguilera verkligen kunde göra musik. Efter den skivan kom ett samlings album som bara släpptes för att hon varit med i tio år. Vi fick höra ett par nya låtar som var ett smakprov på något nytt, vi fick också ett par gamla låter med en ny känsla.

Efter det och efter barn och lång väntan så släpptes äntligen en ny skivan. Det tog i stort ett helt år för Aguilera att få klart denna skiva. Och herregud... Det kommer ta alla med storm eftersom den har inte släppts på skiva ännu, men här är recensionen av Bionic av Christina Aguilera!

1. Bionic
Sången är blandad med vågor av beats och sång. Det är en skitbra början av en resa av framtiden. Christina visar att hon vågar pröva något nytt. En perfekt fest låt. Bionic är perfekt att börja med...

2. Not Myself Tonight
En låt som handlar om förvandling. Om att inte vara sig själv på det sätt som man är van. Hon säger åt oss i texten att dra åt helvete om vi inte gillar det. Den är hård och är perfekt att höja volymen på. Spräng högtalarna med denna sång. Passa dig, sångrösten och har här är utmärkt och hörs bra.

3. Woohoo
Börjar lugnt men kommer igång med ett WooHOO! Det första vi möts av är den hårda basen som är perfekt till Hip Hop. Texten är något att huka sig för. Låt inte barnen höra detta eftersom hon i stort sätt sjunger om att bli slickad. En riktig fittlåt! Men den är het och sexig. Bra gjort honey...

4. Elastic Love
Känns som om man lyssnar på en gummisnodd som är spänd. Aguilera tar inte åt med rösten, utan håller sig väldigt djup och enformig. Rösten svajar till ibland och tänjs som ett gummiband... Inte en jättestark låt!

5. Desnudate
Spanska för att ta av sig sina kläder. Het, kvick och upphetsande. Hon visar ännu en gång att hon kan sin spanska. Gillar att höra stöna och sjunga på spanska. Efter refrängen kommer ett stycke med ett stön och några kvicka spanska fraser. Lagom att ha sex till om man gillar det hårt. Skitbra klubblåt också...

6. Love and Glamour Intro
Kläder bärs av starka kvinnor!

7. Glam
En låt om kläder. Att vara mer än fin och veta att man har skit heta kläder. Ta fram divan i dig säger Aguilera till dig ofta och säkert. Lite av en bitch låt.

8. Prima Donna
Här har vi den hårdaste bitch låten någonsin av Christina. Den är ren Hip Hop och Christina exprimenterar här med sin röst. Den är tung och kräver att man har en tjej i sitt knä. En Prima donna helt enkelt. Hon är den ultimata divan här och hon vill ha fler divor med sig.

9. Morning Dessert Intro
Jag säger en sak... SEX måste vara hennes favorit lek i livet.

10. Sex For Breakfast
Mjukt och gulligt kan man tro. Är du tillsammans med Christina Aguilera måste man nästan räkna med sex. Hon berättar i texten att hon är sugen på dig, hon kan inte tänka sig en morgon utan sex. Hon gillar att stanna i sängen. Jag kan se henne framför mig när hon säger: I want you deep inside me... Vill du älska med någon. Spela den här låten.

11. Lift Me Up
Jag vill kalla den här låten för Beautiful Part Two. Men det är unik låt som är för de som har gett upp. Underbar låt om man känner sig väldigt ledsen. Vacker, söt och bra. Sången är topp kvalité här!

12. My Heart Intro
Max gör sig hörd för första gången.

13. All I Need
Nya mödrar måste höra denna låt. Den är mysig och man blir varm. Denna låt handlar om hennes son och hennes känslor för honom. Hon öppnar sig för oss och berättar hur underbar Max är. Jag rekommenderar den här till alla nya mammor där ute.

14. I Am
Inte den bästa låten. Har ingen aning vad hon vill ha sagt med den här. Medelmåttig och lättsam att höra. En kärleksfull låt.

15. You Lost Me
Aguilera bevisar verkligen i den här låten att hon kan sjungen. Hon sjunger som en svart soul sångerska. Det är en ovanlig låt som man ska dansa till. Håll din älskling nära och dansa långsamt och njut av vacker sång. Handlar om att svika din älskade med någon annan. Otrogna kan dra...

16. I Hate Boys
Keeps Getting Better återanvänds. Bitchlåt nummer tre på skivan. Kvinnor hör denna och hata män. Utmärkt under en tjej kväll.

17. My Girls
Svår låt. Känns lite svårsmält och är lite rörig här och där. Näst sista låten är inte alls stark. För alla tjejer som vill inte att killar säger något alls. Lol säger jag!

18. Vanity
Här måste Aguilera onanerat medan hon gjort denna. Hon sjunger om att hon kan få sig själv våtare än om en kille försöker. Hon sjunger också att hon tänder på sig själv och blir mer upphetsad när hon ser sig i spegeln. Jag gillar den. Hon älskar sin kropp och själv. Hon vill gifta sig med sig själv. Jävla tjat...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar